Büyükçekmece Belediyesi koordinatörlüğünde; Türkiye’den Küresel Çevre Derneği (GEO), Yunanistan’dan Academy of Entrepreneurship Greece (AKEP), Litvanya’dan European Social Entrepreneurship and Innovative Studies Institute (ChangeMakers’ON) ve Macaristan’dan IMRO DDKK Non-Profit Ltd. kurumlarının ortaklıklarıyla gerçekleştirilen Uluslararası Yeşil Girişimcilik Fikir Yarışması başvuruları açıldı.
Özgün, yenilikçi, uygulanabilir ve ilham kaynağı olacak yeşil bir iş fikrin, ürünün veya hizmetin varsa, hemen başvurunu yapabilirsin.
Geleceğe yön veren Yeşil Girişimciler arasına sen de gir
Son Başvuru Tarihi: 15 Şubat 2019
Günümüz genç yeşil girişimcilerinin ortaya çıkarılması, gençlerin yeşil iş fikirlerini uluslararası alanda tanıtabilmesi ve yeşil girişimcilik alanında nitelikli çıktıların artırılması amacıyla gerçekleştirilecek Uluslararası Yeşil Girişimcilik Fikir Yarışması; 16-30 yaş arasında, 2 ila 5 kişilik bir ekibe sahip, yenilikçi ve uygulanabilir bir yeşil iş sahip bireylerin başvurularını bekliyor.
Öncelikli Alanlar
- Eğer iklim değişikliği
- Enerji verimliliği
- Sanayi teknolojileri
- Yenilenebilir enerji
- Ulaşım
- Sürdürülebilir şehirler
- Geri dönüşüm
- Su
- Yemek
- Tarım
alanlarında öncelikli olarak başvurular kabul edilmektedir.
Ödüller
- Birincilik Ödülü: Litvanya’da 1 haftalık Uluslararası BootCamp Hızlandırma Programına Katılım Hakkı
- İkincilik Ödülü: İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezine Giriş Hakkı
- Üçüncülük Ödülü: Impact Hub İstanbul Coworking Space 4 aylık Kullanım Hakkı
Ayrıca fikir yarışmasına başvuran tüm ekipler, Büyükçekmece Belediyesi içerisinde yer alan Uluslararası Yeşil Girişimcilik ve İstihdam Merkezi’nde, belirli aralıklarla düzenlenecek olan 2 günlük “İş Fikri Geliştirme Eğitimi”ne katılma hakkı kazanacaktır. Sonrasında ise iş fikri uygun görülen ekipler, bu merkez içerisinde fikirlerini hayata geçirmek için çalışma hakkı (ofis kullanımı, mentorluk, network desteği) kazanacaklardır.
Bu yarışma; “Erasmus+ Programı “Uluslararası Yeşil Girişimcilik ve İstihdam Merkezi” projesi kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.