İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle, bugüne kadar yaklaşık 10.000’e yakın girişimciden başvuru alarak, 4.000’e yakın girişimciye ev sahipliği yapan BTM, şimdiye kadar 200’den fazla girişimi mezun etti.
Bünyesinde hala 120’den fazla Startup’a ve yaklaşık 250 girişimciye yer veren BTM, akıllı tarımdan yapay zekaya, e-ticaretten sağlık sektörüne kadar birçok alanda yenilikçi iş fikirlerine destek oldu. 2 yıllık süre zarfında 12 BTM girişimcisi 32,3 Milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Yaklaşık 20 BTM girişimi şirketleşti ve BTM girişimcilerinin toplam satışı 40 Milyon TL’yi geçti.
Her geçen gün daha da güçlenerek büyümeye devam eden BTM, “BTM 1000” projesiyle yalnızca girişimcilik ekosistemine katkı sağlamayı değil, 1000 Startup’ın şirketleşmesinin de yolunu açarak, Türk ekonomisini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu proje ile mevcut üye sayısını arttırmayı hedefleyen BTM, söz konusu projenin getireceği büyümenin bir sonucu olarak, fiziki kapasitesini daha fazla girişimciyle arttırıp, ekosisteme yeni yerinde çok daha farklı ve iyi imkanlar sunarak kaliteli bir hizmet vermeyi hedefliyor.
Yeni dönem başvurularını 1 Ağustos 2019 itibari ile almaya başlayan BTM’nin program ve imkanları şöyledir;
Programlara başvurunuzu bu bağlantı üzerinden yapabilirsiniz.
BTM Kamp: Yenilikçi bir iş fikrine sahip olan ancak uygulama metodlarını bilmeyen, girişimci olmak ve ekosistem içerisinde yer almak isteyen girişimci adaylarına yönelik programdır.
Programa Kabul edilen girişimciler 6 (altı) ay boyunca BTM Üyesi olmaya hak kazanırlar. Tüm bu süreç boyunca ortak kullanım ve sosyal alanlarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üye oldukları süre boyunca tüm eğitim, söyleşi ve etkinliklere katılabilecekler.
Süreç sonunda yeteneklerini keşfederek proje geliştirebilen girişimciler BTM ekibinin değerlendirmesi sonunda Ön Kuluçka üyesi olmaya hak kazanabilir.
Ön Kuluçka: Yenilikçi bir iş fikri olup, bununla ilgili ürün veya ürün çıktılarına (yazılım, web sitesi vb.) sahip olan girişimcilere yönelik programdır.
Programa Kabul edilen girişimciler 6 (altı) ay boyunca BTM Üyesi olmaya hak kazanırlar. Tüm bu süreç boyunca özel olarak belirlenen çalışma ve sosyal alanları, toplantı salonlarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üye oldukları süre boyunca tüm eğitim, söyleşi ve etkinliklere katılarak projelerini geliştirecek bir programdan yararlanacaklar. İTO Komiteleri’ne projelerini sunma şansı yakalayabilecek olan girişimciler BTM’nin uzman ekibinden de bire bir danışmanlık alarak projelerini geliştirebilecekler. Program sonunda yatırımcı karşısına çıkmaya hazır olan girişimler BTM Sahne etkinliğinde projelerini yatırımcılara anlatma fırsatı bulabilecek.
Süreç sonunda şirketleşebilen girişimler BTM ekibinin değerlendirmesi sonunda Kuluçka üyesi olmaya hak kazanabilir.
Kuluçka: Şirket sahibi ve satış yapmış girişimcilere yönelik programdır.
Programa Kabul edilen girişimciler 6 (altı) ay boyunca BTM Üyesi olmaya hak kazanırlar. Tüm bu süreç boyunca özel çalışma odası ve sosyal alanları, toplantı salonlarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üye oldukları süre boyunca BTM’de yapılan tüm etkinliklere diledikleri zaman katılım sağlayabilirler. Özel olarak yapılacak “Yatırımcı Görüşmeleri”nden yararlanacak girişimciler, mentorluk hizmeti ile projelerini geliştirmeye devam edecek.
Post Kuluçka: Yatırım almış, ikinci veya üçüncü tur yatırım arayışında olan girişimcilere yönelik programdır.
Programa Kabul edilen girişimciler 1 (bir) yıl boyunca BTM Üyesi olmaya hak kazanırlar. Tüm bu süreç boyunca özel çalışma odası ve sosyal alanları, toplantı salonlarını 7/24 kullanabilecek olan girişimciler, üye oldukları süre boyunca BTM’de yapılan tüm etkinliklere diledikleri zaman katılım sağlayabilirler. Özel olarak yapılacak “Yatırımcı Görüşmeleri”nden yararlanacak girişimciler, mentorluk hizmeti ile projelerini geliştirmeye devam edecek.