Sizlerle ilk kez 2018 yılının sonlarında paylaştığımız, girişimleri ve yatırımcıları tek bir platformda buluşturan StartupMarket, bir yılda girişimlere erişmek isteyen 80 bin tekil ziyaretçiyi ağırladı ve platformdaki girişimlerin hem incelenmesine hem de etkileşim almasına destek oldu. Her bir ziyaretçi ortalama 6 girişimi inceledi ve bu girişimlerin her biri 9 etkileşim aldı.

Girişimcilerin potansiyel yatırımcılarına ve işbirliği yapabileceği kurumlara kendini en iyi şekilde anlatabilmesi ve tanıtabilmesi için ortam sağlayan StartupMarket kurulduğu günden bu yana aylık ortalama %17 oranında büyüme sağladı.

İkinci yatırım turu içinde olan ve henüz beta aşamasında olmasına rağmen platformu, bir yılda girişimlere erişmek isteyen 80 bin tekil kişi ziyaret etti ve ziyaret edenler ortalama 6 girişimi inceledi. Bu girişimler de ortalama 9 etkileşim aldı yani ya yatırımcının radarına girdi ya da yatırımcı ile mesajlaştı.

Ziyaretçilerin 2483’ü platforma üye oldu

Diğer taraftan StartupMarket’te listeli 726 girişim, 77.366 kişi tarafından 474.863 kez görüntülendi. Ziyaretçilerin 2483’ü platforma üye oldu. Üyeler girişimlere şimdiye kadar toplam tam 5000 mesaj gönderdi. Girişimlerin yüklediği 502 doküman ve girdiği 2384 önemli gelişme, 1453 kez ‘Radara Al’ındı. Platformdan başvuru alan ve portföylerini yöneten yatırımcılar, platforma kayıtlı ve onaylı 919 girişimden toplam 1046 başvuru aldı ve 116 girişimi kendi portföy sayfalarında listeledi.

Girişim ekosistemini dijital bir platformda buluşturmayı amaçladıklarını, yatırım arayan girişime ve girişim arayan yatırımcıya güvenilir veriler sunduklarını aktaran StartupMarket Kurucu Ortağı Serkan Bağçe, girişimlerin keşfedilmelerini sağlamak için onlara yol gösterici bir konumda olduklarını aktardı.

Platform kurulduğundan bu yana çok kısa sürede elde edilen ziyaretçi rakamlarınınsa oldukça memnuniyet verici olduğunu paylaşan Bağçe, “İş modelimizi tasarlarken yaptığımız araştırmalarda gördük ki beyaz yaka çalışanların ve iş insanlarının ekosisteme yatırabileceği yıllık 100 milyon dolarlık bir potansiyel var. Bir yıl içinde elde ettiğimiz ziyaret ve etkileşim rakamları da bu durumu destekler nitelikte. Elde ettiğimiz bu veriler ekosistemi büyütmenin temelinde yatırımcı havuzunun genişletilmesinin yattığını gösteriyor” dedi.

Bağçe, 2020 yılında yatırım yapmak isteyen ama yatırım süreci hakkında bilgisi, zamanı olmayan ve de girişim bulamayan beyaz yaka yatırımcılara yönelik dijital çözümler geliştireceklerini vurguladı.

1 yıllık süreç içerisinde iyi bir ivme yakalayan StartupMarket.co’nun yeni gelişmelerini paylaşmaya devam edeceğiz.